Waarom is het de bedoeling dat je even een paar dagen uit huis bent, tijdens de make over? Ik hoor je denken, ‘Wat een gedoe!’ Maar het is voor een goed doel.

Even heel kort door de bocht, als je in de buurt zou blijven, verpest je je eigen ‘Tadaaaa!’ moment! Het grote verrassingseffect is dan helemaal weg. Als ik met mijn klusteam midden in de make over zit, lijkt het meestal in de verste verte nog niet op wat het moet gaan worden, dat kan je maar beter niet zien 😉 Als voorbeeld. De tegelzetter die de roze wand bij Timo en Sonja heeft geplaatst, begreep er he-le-maal niets van en vond het zelfs spuuglelijk. Dit stak hij niet onder stoelen of banken (die stonden er toen ook nog niet, maar goed). Toen de kamer helemaal af was, paste de roze tegelmuur perfect, Sonja heeft gezegd dat ze dit één van de tofste elementen van de make over vindt. Dus…!

We bespreken uiteraard met elkaar wat de beste timing is voor de make over. Dan kan jij rustig op zoek naar een andere verblijfplaats. Misschien ga je gewoon door met werken (en de kids gaan gewoon naar school) en wordt er gelogeerd bij opa en oma. Misschien gaan jij en je lief even een paar dagen samen weg, of dompel je jezelf onder in de sauna. Alles is mogelijk. Als je maar weg bent! En niet stiekem een vriend, ouder of buurvrouw laat gluren bij de buren en foto’s laat maken. 🙂