Als klein meisje was ik altijd aan het rommelen in mijn kamer. Ik heb nooit een grote slaapkamer gehad, dus het was altijd gerommel op de vierkante centimeter. Ik kan me nog heel goed een boek herinneren wat ik las (ik was denk ik rond de 10 jaar), waarin de hoofdrolspeelster ging verhuizen en van haar ouders allemaal nieuwe meubeltjes voor op haar slaapkamer kreeg. Dat. Wilde. Ik. Ook! Mijn ouders waren iets minder enthousiast (en creatief, sorry!), en dus moest ik het doen met wat ik had. Geen kleur op de muur, en geen behang of iets dergelijks. Van mijn spaarcentjes kocht ik ooit een stoeltje bij de Xenos dat echt achter mijn bed GEPROPT moest worden, ander paste het niet. Het was geen grote metamorfose. Maar hé, ik had tenminste een STOEL in mijn kamer!!!

Het is zo fijn wanneer je als kind een mooie, eigen plek hebt. Waar je je veilig en fijn voelt als je gaat slapen, waar je lekker kan ravotten en spelen, je kan verstoppen als je verdrietig bent, of waar je huiswerk kan maken. Een sfeervolle slaapkamer is dan ook zeker geen overbodige luxe voor een kind! Als de sfeer klopt, is het een goede plek om te zijn (en hebben papa en mama soms ook even rust ;-)).

Onze zoon, van toen net 2, weigerde in ons tijdelijke huurhuis te slapen. Het was iedere avond een drama. We hadden weinig aan het tijdelijke slaapkamertje gedaan, want we zouden toch na een half jaar weggaan en ik was zwanger en continu kotsmisselijk. Toen we na een zes maanden in ons nieuwe huis neerstreken en mijn vriend en ik met zorg zijn slaapkamer hadden ingericht, heeft hij vanaf de eerste nacht als een roos geslapen. In een nieuw grote-jongens-bed. Wat was hij blij!!! Dat gezichtje toen hij zijn nieuwe kamer in huppelde. Er waren ballonnen, een kleur op de muur, een nieuw bed, een kleed, zoveel moois, wauw!

Ik zou het heel tof vinden om dit andere kindjes ook te mogen geven, via hun ouders dan welteverstaan. Tijdens mijn studie tot interieurstylist heb ik bij de Kindercompagnie in Lithoijen stage gelopen. Daar heb ik veel geleerd over het inrichten van kinderkamers, de toffe merken die er zijn en wat praktisch is voor een kinderkamer. Toevallig zijn de kamers van mijn jongens heel (!) kleurrijk, maar ik zou het onwijs leuk vinden om ook een keer een wat rustigere variant te ontwerpen (dus geen stress als je niet zo van kleur bent).

Hierboven een compilatie foto van de eerste (baby)kamer van Teun, de appeltjeskamer. Hieronder de huidige kamer van onze baby zoon.

Mocht je kleine toe zijn aan een metamorfose van zijn of haar slaapkamer en je wilt er een spannend avontuur van maken….Schakel mij dan in! Hoe gaaf is het om je kind voor zijn verjaardag een make over te geven van zijn slaapkamer. Of omdat ze naar de middelbare gaat en ze nu wel een tienerkamer mag hebben. Of…Omdat jullie, net zoals wij een tijdje geleden, verhuizen?