Ook ik had werkelijk géén idee toen ik aan de opleiding tot interieurstylist begon. Wat kost het nou om een woonkamer helemaal ‘(op)nieuw’ in te richten? Dus, no hard feelings als jij ook (nog) geen idee hebt 😉 Het is natuurlijk ook van veel variabelen afhankelijk. Hoe groot is je woonkamer? Wat is je woonsmaak? Wat moet er allemaal vervangen worden?

Online kan je best vinden dat in het middensegment een nieuwe badkamer rond de €12.000 kost. Een nieuwe keuken gemiddeld rond de €15.000. Maar een huiskamer…? Ik moet hier overigens wel bij zeggen dat bij een badkamer of keuken vernieuwen ook vaak (of eigenlijk altijd wel) constructuele wijzigingen plaatsvinden. Een huiskamer opnieuw ínrichten is esthetisch, het wordt uiteraard duurder wanneer je constructuele wijzigingen wilt doorvoeren.

Uiteindelijk hoorde ik op school dat een gemiddelde huiskamer opnieuw inrichten/stylen zo’n €10.000 kost. Ja, dat is toch even schrikken, hè? Maar denk maar eens na, wat je allemaal nodig hebt, wanneer je een complete metamorfose wilt doen. Een nieuwe bank, salontafel, nieuwe raambekleding, misschien een nieuwe eethoek in dezelfde ruimte? TV meubel, wellicht een leuk kleed, lampen, accessoires.

Daarom heb ik een soort staffel gemaakt voor mezelf en mijn klanten om een richting te geven in de jungle van woninginrichting. Gebaseerd op merken, winkels of bekende designers. Uiteraard is dit mijn persoonlijke idee daarover.

Categorie 1; tussen de €7.000 en €10.000: Leen Bakker, Kwantum, Ikea

bron; ikea.nl 

Categorie 2; tussen de €10.000 en de €15.000:Trendhopper, Montell, VT Wonen

Categorie 3: tussen de €15.000 en €20.000: Loods 5, Zuiver, Hay

 bron; loods5.nl 

Categorie 4; boven €20.000 : Piet Boon, Moooi, Jan des Bouvrie

No stress! Het hoeft allemaal niet hysterisch en superduur. Je kan, als je in de eerste categorie zit, ook een waanzinnig mooi ingericht huis hebben. Helemaal als je het aan mij overlaat (duh), ik weet precies waar ik moet zijn om er iets tofs van te maken voor de beste prijs!

Mocht je een afspraak willen maken (yes please) om te bespreken of ik je huiskamer een make over kan geven, hou bovenstaande info dan in gedachten. Dan schrik je je in ieder geval niet te pletter tijdens ons gesprek. Een beetje verwachtingsmanagement voor jezelf 😉